+380 67 441 01 11

Demine Ukraine Forum

Demine Ukraine Forum

Київська школа економіки та Міністерство економіки України провели у Києві перший міжнародний форум з питань гуманітарного розмінування територій України – Demine Ukraine Forum. Форум відбувся за підтримки Kyivstar та Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine).

Форум відкривали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Перший віцепрем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк.

У заході взяли участь представники Кабінет Міністрів України та інших державних органів, посольств країн-донорів, агросектору, а також оператори протимінної діяльності та вітчизняні виробники обладнання з розмінування.

Під час третьої панелі форуму, присвяченій розвитку технологій для пошуку і знешкодження вибухонебезпечних предметів, очільниця KSE Graduate Business School Валентина Сахно розповіла, що Мінекономіки разом з KSE працюють над запуском програми з підтримки інноваторів, які розроблятимуть технології у сфері розмінування.

Програма для стартаперів передбачатиме технологічну і менторську підтримку, допомогу у виході на ринок і запуску серійного виробництва, а також сприяння у залученні додаткових фінансів. Незабаром програму буде проанонсовано для громадськості.

Demine Ukraine – державна програма з очищення території України від вибухонебезпечних предметів та мінного забруднення, залишеного внаслідок російської агресії.